Home » Checklist & Tips

Checklist & Tips

Organisatie

Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer u weer gaat uitpakken.

Begin tijdig

Begin ruim op tijd. Pak elke dag enkele dozen in.

Nummeren

Geef elke doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen. Maak uw verhuizer op deze waardevolle spullen attent.

Vulmateriaal

Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat u genoeg vulmateriaal heeft.

Dozen vullen

Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (max. 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

SPECIALE VOORWERPEN
Glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en steek ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (wijnglazen) rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

Klokken

Verwijder de slinger van grote klokken of zet hem vast. Grote, staande klokken kunt u beter door een expert laten inpakken.

Brandbare goederen

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als u deze inpakt en ze verwonden mensen of veroorzaken schade aan uw spullen net u hiervoor aansprakelijk (en niet uw verhuizer).

Lampen

Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats ze rechtop in de doos. Decoratieve knoppen e.d. plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.
Medicijnen

Plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als u medicijnen nodig heeft, moet u het nodige voorzien tijdens uw verhuisdag.

Spiegels en schilderijen

Breng uw verhuizer op de hoogte van kostbare schilderijen. Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Grote spiegels worden door de verhuizers in speciale dozen verpakt.

PC, video en hifi

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als u deze nog heeft. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer /videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

Gereedschap

Verwijder brandstoffen uit gereedschappen. Verhuis geen brandbare stoffen! Steek ze in kleine, sterke dozen. Pak kostbaar materiaal apart in.

Auto’s en motorfiets

Benzinetanks van auto’s en motorfietsen dienen bijna leeg te zijn wanneer ze per verhuiswagen worden getransporteerd. Accu’s moeten worden afgekoppeld.